KLARA ARTISTER FÖR 2024

JILL JOHNSON

Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister och låtskrivare. Hittills har hon hunnit släppa osannolika tjugofem album, varit med i Melodifestivalen tre gånger (varav en som programledare) och gjort succé med egna turnéer. Hon ligger också bakom den oerhört populära, kritikerrosade och prisbelönta programserien ”Jills veranda” på SVT där hon vann Kristallen-priset för kategorierna “Årets kvinnliga programledare” och “Årets realityserie” 2014. Jill är den som tagit countrymusikens ställning i Sverige till helt ny nivå.

2021 medverkade Jill Johnson i dramakomedin “Udda Veckor” som kommer att få en andra säsong. Midsommarafton 2021 släppte Jill sin egna tolkning på klassikern “Rose Garden” som sedan följdes av en sommarturné från Sundsvall till Malmö.

2019 besökte Jill ECF senast och nu är det äntligen dags igen!

MIMI WERNER

Mimi åkte till Nashville redan när hon var 24 för att skriva och spela in sin första EP. Hon spelade in singeln "Forever again" tillsammans med de fenomenala musikerna bakom Dolly Partons stora hit "9 to 5" Efter Nashville har Mimi deltagit i "Melodifestivalen" två gånger, 216 med sin egenskrivna låt "Ain't No Good" och även två år senare med sin låt "Songburning" när hon gick igenom "Andra chansen". 

Sommaren 2017 åkte Mimi på “Rock n Roll on Tour” tillsammans med Charlotte Perrelli och  Brolle. Hon har även varit ute med Sveriges största sommarturné, "Diggiloo" 2019.
Mimi har även medverkat i tv-program som Nyhetsmorgon, Bingolott,  Doobidoo, Ett jobb för Berg, Idrottsgalan och många fler.

Med över en miljon streams på Spotify, hundratals spelningar runt om i Sverige och utomlands, två släppta EP:s och fem singlar och med nya singel "Dreams n Gasoline" i bagaget kommer Mimi till Eds Countryfest 2024.

ELLINOR SPRINGSTRIKE

Ellinor Springstrike, från Umeå har fått äran att motta två prestigefyllda musikpriser i Irland; Årets internationella artist vid Hot Country TV Awards och hennes singel "Never Too Late" knep även priset som Årets låt. På kort tid har hon byggt upp en stor fanbase och hennes låtar har streamats miljontals
gånger. Genom sin musikalitet, sitt konstnärliga uttryck och outtröttliga drivkraft har Ellinor vunnit enorm respekt inom Nashvilles musikscen. Hon samarbetar idag med några av branschens främsta låtskrivare. I Ellinors musik klingar toner av Carrie Underwoods energi och elegans, Miranda Lamberts
uppriktighet och Cheryl Crows attityd. Tillsammans med hennes unika röst och uttryck skapar detta en enastående scennärvaro som verkligen imponerar.

Ellinor släpper sin debut-EP våren 2024 och vi kan se fram emot mer musik från henne under året.

GARETH NUGENT (UK)

Gareth Nugent växte upp i Dublin men numera kallar Umeå hemma, brinner särskilt för låtar som berättar en historia. Countrymusiken har varit en viktig komponent i hans musikaliska resa, där melodin, kärnan i låten och textens kraft står i centrum. Gareth har inte mindre än två nomineringar från British Country Music Awards för Bästa manliga sångare och Horizon Artist. Hans imponerande röstomfång, tillsammans med en överväldigande scenenergi, för tankarna till världsartister som The Eagles, Garth Brooks, Keith Urban och Glen Campbell. Gareth skriver och släpper ny musik kontinuerligt, våren 2024 kommer hans debut-EP och mer kommer under året.

FILIPH ENGLUND

Filiph Englund är sångaren och gitarristen från Borås som tagit Sveriges countryscen med storm sedan releasen av debutalbumet ”I Ain’t Done” förra året, som firades med en storslagen releasefest på Pustervik i Göteborg följt av spelningar på bl.a. STHLM Americana och Folk Å Rock, Malmö. Trots att Englund är i början av sin karriär som soloartist, så har han många års scenvana som gitarrist åt bl.a. Charlie Hörnlund, Hannah Aldridge (US) och Magic Jove. 

I slutet av förra året så var Filiph Englund och hans band på turné med amerikanska Neil Francis. Francis svängiga funkrock låg färskt i minnet när bandet gick in i studion i våras och gav ny inspiration till ett unikt sound där country möter funk och för tankarna till Little Feat och Tyler Childers. 

Första singeln ”A Nickel Ain’t Worth A Dime” hyllades i Sveriges Radio P4 Country och nästa singel ”Live Like This” kommer ut 5:e januari.

DON REDMON

Vem är Don Redmon?
Jag är en enkel kille som vuxit upp i en arbetarklasstad som heter Finspång och ligger i Östergötland Sverige. Jag tror att min kärlek till countrymusiken började redan som liten, när jag vaggades till sömns av mina föräldrar och jag växte upp till tonerna av Buck Owens, Merle Haggard, George Jones och Dolly Parton.

Jag har haft förmånen att dela detta gemensamma intresse och talang med att sjunga och spela gitarr tillsammans med min far och för det är jag evigt tacksam. Min pappa och jag startade ett band efter en resa till Nashville under 2001.
Vi döpte bandet till “Don Redmon Band” som en hyllning
till en man som vi träffade under vår resa och som verkligen lämnade ett avtryck hos oss båda. Tillsammans med DR band har vi haft möjligheten att turnera över hela Sverige och utanför landets gränser. Vi släppte tre album under åren tillsammans, vi vann också Country SM, två gånger.

Det kändes därför helt rätt att kalla mig själv “Don Redmon”, när jag bestämt mig för att göra solokarriär.
Slutligen vill jag bara säga att jag känner mig hedrad och mycket tacksam för möjligheten att MIN musik får flöda
fritt I era öron, och glöm inte…

SOME DAY A COUNTRY SONG IS GONNA SAVE YOUR LIFE! //Don Redmon (Andreas Johansson)

DRA EN BANJO

År efter år gör Dra En Banjo stor succé på Eds Countryfest från både tältscenen och stora scenen. Det fullständigt kokar när bandet kör kända låtar i vansinnigt tempo och med härlig stämsång. Även i år kommer de så klart.  De kommer förgylla fredagskvällen med ett fabulöst potpurri av kända låtar framfört i den vilda genren Bluegrass-umpa-umpa! 

A.K. & THE BROTHERHOOD

Förra året fick en exklusiv skara lyssna till  A.K & the Brotherhood när de spelade på VIP-kvällen. De var så bra att vi beslöt direkt att de skulle tillbaka så att alla får chansen att lyssna till deras musik.

Bandet  bildades 2016 och följande år, 2017, vann man Country-SM i kategorin Rock/Pop, men även Publikens pris. 
A.K spelar en skön, rufflig och mustig Outlaw Americana.  De släppte sitt senaste album, OH Sedona, i april 2020, vilket fått fantastiska recensioner, både nationellt och internationellt. Totalt har bandet släppt två plattor och snart kommer det tredje, ett dubbelalbum.

Gruppen består av frontaren och låtskrivaren Alo Karlsson, Daniel Uhlas på trummor, Mattias Schertell på bas, gitarristerna Mikael Strömqvist och Johan Glössner samt Ola af Trampe på klaviatur.

CARRO ANDERBERG BAND

Carro är en mycket omtyckt Dalsländsk artist och låtskrivare med musikrötterna väl rotade i country/americana. Carro och bandet har spelat ihop sen 2016 och som det svänger om dom!

Bandet består av:
Carro Anderberg  - lead vocals och akustisk gitarr
Rasmus Lindblom - bas
Petter Olsson - back vocals och elgitarr
Amanda Hagström - back vocals
Tommy Christenssen - klaviatur
Mattias Hagström - trummor

Instagram @carroanderberg
Fb @Carro Anderberg.

MEADOW CREEK

Meadow Creek består av det äkta paret Linda och Peter Dahl från Degerfors och är en duo som skriver mestadels eget material i stilen singersongwriter /pop /country/americana. Deras debutalbum ”´Til death do us part” släpptes i december 2017. Linda är sångerska och låtskrivare som fick sitt första skivkontrakt som 17-åring då hon sjöng i tjejbandet ”Angel” . Några år senare fick bandet en superhit med låten ”Sommaren i city” som blivit en svensk sommarklassiker , och spelas frekvent på varje svensk radiostation. 

Peter är multiinstrumentalist/producent och låtskrivare som började som turnerande gitarrist redan som 11-åring. Som medlem i coverbandet ”Peckas Pack” har han avverkat de flesta av Sveriges partyscener. 1996 var paret Dahl med och startade upp en av Sveriges första ABBA tribute shower tillsammans med några vänner från Stockholm,  ” S.O.S – a tribute to ABBA” turnerade sedan flitigt i både Sverige och övriga Europa i hela 16 år! 

Kärleken till bluegrass och countrymusik växte sig dock starkare och Linda och Peter startade bandet ”Whisky & Dynamite” som blev väldigt populära på den svenska countryscenen.  De kallades skämtsamt ”bluegrassens Motörhead” . W & D spelade in och släppte 2 album under åren 2006-2009  och låg på radiolistor runt om i hela världen.

SVARTGAM

Svartgam gjorde stor succé 2023 när de fick tältet att nästan lyfta! De är dessutom nästan ett lokalt band. De kommer från Säffle som endast ligger några mil från Ed. Svartgam kommer bjuda på energifylld americana och vi är så glada att de återvänder till festivalen under 2024. 

TRICKY TRAIL

Nionde gången för Edsgänget. Ingen Eds Countryfest utan Breakfast With Your Mama!

Presentation överflödig...