ARTISTER 2022

Strax innan sommaren släppte Mando Diao det hyllade albumet I solnedgången, deras första svenska album på åtta år. Mando Diao har onekligen satt sin prägel på svensk musik sedan de först intog den svenska rockscenen 2002. Ett band som alltid gått sin egen väg och följt sina visioner. Under karriärens gång har bandet bjudit på hyllade liveframträdanden och en bred låtkatalog som tagit både Sverige och resten av världen med storm.

Mindre än ett år efter senaste albumet Bang och deras insats som husband i På Spåret släppte Mando Diao I solnedgången, deras andra svenskspråkiga album och deras första sedan succén Infruset från 2012. Nya albumet gick rakt in på toppen av albumlistan, stannade på topp 40 hela sommaren. Albumet har hyllats av svensk press och fått positiva recensioner från bland annat Gaffa, Aftonbladet och Göteborgsposten. Jan Gradvall hyllade skivan i DI Weekend och skrev bland annat detta om sångaren Björn Dixgård:
En sällsynt kraftfull röst som blir ännu mer unik på svenska än på engelska. Hans stämband är som ohyvlad furu, perfekt för att skorra fram rader som själens skrubbsår bränner i natten, livets vandring har satt sina spår.” Mando Diao kommer avsluta årets festival och bjuda på en show från innerlighet till expolsivitet. 

Under 2020 prisades duon med en Grammis i kategorin ”Årets kompositör” och de har gett oss en lång rad hits, bland andra ”Forgive Me Friend”, ”Hotel Walls”, ”Goliath” och ”Year of the Young”.

Mary Jane Smith och Victor Thell träffades i sin hemstad Helsingborg och inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har gruppen hittat sitt unika country-influerade popsound.

I början av året släppte de sitt andra album ”Pixie’s Parasol” och mer ny musik väntas inom kort.

1996 samlades sex unga  män på ungdomshuset i Åmdalen i Ørsta för det första repet som Vassendgutanes. Efter många repetitioner med självutnämnd Teddy Nelson som motivator skrevs flertalet låtar. Med tiden fick Vassendgutane ständigt frågan vilken musikstil de spelade? Så skapades varumärket Partycountry. Det blev signumet för Vassendgutanes stil. Sedan dess kan man lugnt säga att mycket har hänt. 

Vassendgutane blivit ett varumärke och det ledande bandet inom partycountryn. Bandet spelar ständigt över hela Norge och har en stor och lojal publik.

2021 var 25 år sedan Vassendgutane grundades, och i skrivande stund håller bandet på att lägga en Covid -pandemi bakom sig och ser fram emot många konserter i jubileumsfirandet. Sommaren 2022 tar de sin jubileumsshow över gränsen och spelar för första gången i grannlandet, Sverige! 

Meadow Creek har beökt ECF 2019 och 2021 och återkommer för tredje gången i sommar med härlig country och snygg stämsång. 

Meadow Creek består av det äkta paret Linda och Peter Dahl från Degerfors och är en duo som skriver mestadels eget material i stilen singersongwriter /pop /country/americana. Deras debutalbum ”´Til death do us part” släpptes i december 2017. Linda är sångerska och låtskrivare som fick sitt första skivkontrakt som 17-åring då hon sjöng i tjejbandet ”Angel” . Några år senare fick bandet en superhit med låten ”Sommaren i city” som blivit en svensk sommarklassiker , och spelas frekvent på varje svensk radiostation. 
Peter är multiinstrumentalist/producent och låtskrivare som började som turnerande gitarrist redan som 11-åring. Som medlem i coverbandet ”Peckas Pack” har han avverkat de flesta av Sveriges partyscener. 1996 var paret Dahl med och startade upp en av Sveriges första ABBA tribute shower tillsammans med några vänner från Stockholm,  ” S.O.S – a tribute to ABBA” turnerade sedan flitigt i både Sverige och övriga Europa i hela 16 år! 
Kärleken till bluegrass och countrymusik växte sig dock starkare och Linda och Peter startade bandet ”Whisky & Dynamite” som blev väldigt populära på den svenska countryscenen.  De kallades skämtsamt ”bluegrassens Motörhead” . W & D spelade in och släppte 2 album under åren 2006-2009  och låg på radiolistor runt om i hela världen.


www.meadowcreekmusic.com

Jamie Meyer har många års erfarenhet som heltidsmusiker och artist. Han har flertalet släppta studio album och har kunnat ses i bl.a Så Ska Det Låta, Bingolotto, Nyhetsmorgon. 

Jamie har jobbat med de flesta i Sveriges musikliv samt internationella stjärnor så som Bryan Adams, Westlife & Lady Antebellum. Musiken kan beskrivas som pop/rock/country och han bjuder sin publik på en lång musikresa ända från Hisingen Göteborg till Nashville, TN. Just i Nashville har han på Bluebird Café haft ett flertal egna konserter samt medverkat i NBC Today in Nashville. 

En väg av snåriga stigar och upplyst av personliga triumfer, spännande möten och ombäddad av en stor och berättande röst. Han har blivit tilldelad en rad internationella utmärkelser och nomineringar vid bl.a Los Angeles Music Awards & Hollywood in Media Awards, samt i Sverige vid Rockbjörnen och NRJ Music Awards.

Efter den totala succén 2019 var det Tricky Trail som önskats mest av er beökare och efter mycket påtrycknignar gjorde bandet en exklusiv spelning under 2021. Det gav mersmak...

Nu är pausen över och Tricky har börjat spela LIVE på riktigt igen och dessutom jobbar bandet med nytt material. TT har blivit lite av festivalens husband och även 2022 kommer killarna hem till Ed för en spelning. 

BLUE HARLOWS

Ta en del Irland, en del svensk folkmusik, en del country och en del pop och ni får Blue Harlows!

Tone Norum, Lena Nilsson, Karina Nilsson och Victoria Nilsdotter blandar eget material med covers som de gör på sitt alldeles eget personliga vis. Med sättningen sång, dragspel, fiol, gitarr och percussion lovar de ett grymt sväng och musikalisk glädje som kommer klinga långt över scenkanten

Halm är ett country/americana-band från Umeå som startades 2009. Medlemmarna Johanna Sandgren (banjo & sång) och Lisa Johansson (piano, mandolin, gitarr & sång) träffades som 13-åringar och har sen dess utvecklat sitt sound genom åren tillsammans med William Eriksson (gitarr). Efter 9 års frekvent spelande och skrivande släppte de under 2017 sin första fullängdare ”Raised By The Fire”.

2019 släppte de sitt senaste album och besökte samtidigt Eds Countryfest. Vi gillade verkligen vad vi hörde och nu är de tillbaka med ny musik och skönt americana-sväng!

HAYWIREBAND

Haywireband började som ett låtskrivarprojekt i början av 2010. De kommande åren spelade de mer live och tweakade sitt ljud och 2013 vann de sin första titel i Country SM
Med albumet Haywirecountry 2014 nominerades de för bästa countrylåt på  The Hollywood Music in Media Awards för med låten Stronger. Det initierade en resa till USA för att gå den röda mattan i LA och en liten omväg för ett par gig i Nashville.
Hösten 2014 släpptes singeln Learning to Fly som fortfarande spelas runt om i världen och blev nominerad för bästa countrylåt i ISC i Nashville 2015.
Sedan vann de sin andra titel i Country SM...
En sommarturné i Kanada och USA följdeoch låten Rock You Like the Ocean nominerades, även den på The Hollywood Music in Media Awards för bästa countrylåt. Äntligen står de på scenen under ECF-2022!

DON REDMON

Vem är Don Redmon?
Jag är en enkel kille som vuxit upp i en arbetarklasstad som heter Finspång och ligger i Östergötland Sverige. Jag tror att min kärlek till countrymusiken började redan som liten, när jag vaggades till sömns av mina föräldrar och jag växte upp till tonerna av Buck Owens, Merle Haggard, George Jones och Dolly Parton.

Jag har haft förmånen att dela detta gemensamma intresse och talang med att sjunga och spela gitarr tillsammans med min far och för det är jag evigt tacksam. Min pappa och jag startade ett band efter en resa till Nashville under 2001.
Vi döpte bandet till “Don Redmon Band” som en hyllning
till en man som vi träffade under vår resa och som verkligen lämnade ett avtryck hos oss båda. Tillsammans med DR band har vi haft möjligheten att turnera över hela Sverige och utanför landets gränser. Vi släppte tre album under åren tillsammans, vi vann också Country SM, två gånger.

Det kändes därför helt rätt att kalla mig själv “Don Redmon”, när jag bestämt mig för att göra solokarriär.
Slutligen vill jag bara säga att jag känner mig hedrad och mycket tacksam för möjligheten att MIN musik får flöda
fritt I era öron, och glöm inte…

SOME DAY A COUNTRY SONG IS GONNA SAVE YOUR LIFE! //Don Redmon (Andreas Johanss
on)

DANDELION FIELDS

Dandelion Fields uppstod 2014 en sommarnatt då tjejerna i bandet satt på trappan med en gitarr och sjöng. Just den ljudbilden vill bandet förmedla i Dandelion Fields. Musik med mycket känsla som kan spelas med enkla medel som låter stämsången stå i centrum. Dragspel, akustisk gitarr samt akustisk bas och slagverk ger låtarna karaktär av country och americana.

Dandelion Fields har tagit sig till final i Country SM två gånger och 2015 vann bandet kategorin ”Alternativ Country” vid tävlingarna på Sälens Högfjällshotell. Bandet består av:
Sandra Sinclair Alenfors
Fredrika Falk
Eva Nilsson
Johan Wikstrand
Patrik Lindström
Fredrik Falk


Utöver SM två gånger har de bla spelat på Västerås cityfestival, Upperud 9:9 och invigningen av PHS Borås.

DRA EN BANJO

Ja, vi får väl se om öltältet står kvar efter festivalen...

Dra en Banjo är Sveriges party band nummer 1!
Med sin unika banjorock kan de förvandla vilken medioker fest som helst till ett sjudundrande party. De spelar en mix av odödliga klassiker och egenskrivna låtar som garanterat kommer få varenda kotte på stället att röra på benen. Man blir aldrig besviken på detta sköna gäng!”
Alexander Lönn Ardefelt - Dark Duck Agency

“Fantastiskt bra band med enorm energi och glädje ”
Ranis - Rednex

“Flera somrar har Dra en banjo spelat på After Beach på Djulö herrgård. Varje gång har dom fått marken att gunga och gästerna glada”
Sarah Lagerbäck - Hotell Statt, Katrineholm

AMELIA

Amelia Skogfält är en vanlig tjej från trakten men ändå inte. Hon har pluggat musik och musik är hennes liv. Hon har vid ett flertal tillfällen tagit flyget över till Nashville och spelat på de flesta barer "over there". Hon är orädd och går sin egen väg.

2019 var hon med och förgyllde festivalen med sin fantastiskt röst och intima tolkningar av kända countrylåtar blandat med hennes egna sånger. Det känns otroligt kul att Amelia åter står  på vår scen i sina hemtrakter. 

NATHALIE GUNNARSSON

Singer-songwritern Nathalie Gunnarsson från Lidköping har tillbringat den största tiden som aktiv musiker i England, men sedan våren 2019 har hon Sverige som bas och spelar nu även sin musik på hemmaplan. Hennes egenskrivna låtar förmedlar stora känslor och historier om livet, om kärlek som äventyr och naturen.

SWEDISH LOVE STORY

Genom utforskandet av ljudlandskap med inspiration av naturen blandar Swedish Love Story den svävande storheten och den grundade råa energin i alternativ rock med den melodiska närheten i dream pop.

Resultatet är musik som kommer nära själen men tar en till nya platser.