ARTISTER 2021

CHRIS KLÄFFORD

Chris Kläfford blev vinnaren i 2017 års upplaga av Idol. Chris framträdande av "Imagine" från Idols slutaudition är det klipp som fått mest visningar någonsin på Idols YouTube-kanal. Debutsingeln "Treading Water" gjorde allt annat än att trampa vatten och tog sig direkt in på Spotify-listans förstaplats. Han fick även en platinaskiva för låten. Under sommaren 2018 reste Chris land och rike runt med en turné på över 50 stopp. Han stannar inte där, under hösten gav han sig ut på en större turné, "The imagine tour " med fullt band och stor produktion och släppte även singeln ”Sick”. 

Sommaren 2019 åkte Chris Kläfford med som förband på Gyllene Tiders avskedsturné. Samtidigt gjorde han storsuccé i America's Got Talent där han tog sig hela vägen till semifinal. I början av sommaren 2019 släppte han EP:n "Something Like Me" som följdes upp av senaste singeln "If Not With You, For You".

 

KIKKI DANIELSSON

Kikki behöver knappast någon introduktion! Hon har varit med i melodifestivalen 11 gånger och i Eurovision två gånger. Hon är kanske mest känd som dansbandssångerska men faktum är att hennes rötter ligger i countrymusiken. 1984 åkte hon till Nashville och spelade in countryalbumet Midnight Sunshine, och hon utsågs till hedersmedborgare i staden. 1986 hade hon TV-showen Kikki i Nashville.

Till Eds Countryfest kommer Kikki med band och spelar countrymusik.

JAY SMITH

Jay Smith vann Idol 2010 och har sedan dess släppt flera album och i september släppte han sitt tredje soloalbum. "Young Guns" är hans första  countryalbum. I flera år har Jay framfört huvudsakligen countrymusik live och nu kommer han med sitt nya band. De elva originallåtarna är skrivna av Jay Smith och Mattias Tell och albumet har fått kanonkritik och redan spelats en hel del på svensk radio. 

TRICKY TRAIL

Efter den totala succén 2019 är det Tricky Trail som önskats mest av er beökare och efter mycket påtrycknignar har bandet bestämt sig för att göra en exklusiv spelning under 2021.

Så räkna med att vi kommer få uppleva ett fartfyllt set med både egna klassiker och en del covers. Om detta är en engångsföreteelse eller om ni har lyckats skaka liv i bandet igen vet vi inte men missa inte chansen att uppleva Tricky Trail live ännu en gång. 

ERIKA JONSSON

Vi är så glada att kunna hälsa Erika Jonsson välkommen åter till Eds Countryfest

Yrvädret från Värmland är en av Sveriges största kvinnliga turnerande countryartister.  Bara under våren och sommaren 2019 besökte Erika och hennes band dryga 40 platser i Sverige och Norge. Tidigare i år tog hon sitt grymma band med sig över till Nashville för fyra spelningar. En av kvällarna som förband till USAS legendariske countrydrottning Emmylou Harris. 
I oktober var hon med i Bingolotto och Erika har till idag streamats över tolv (12) miljoner gånger på Spotify. 

SENTIMENT FALLS

Sentiment Falls, är en prisbelönad duo som består av  sångaren och gitarristen Ronnie Wilde samt sångerskan Andrea Bond. De hspelar egenskriven country med influenser som Lady Antebellum och Taylor Swift.  Duon spelade in sin första singel 2012, "Six Feet Under". Deras andra singel, "We Shared A Promise" mottogs mycket väl av kritiker.

2017 nominerades Sentiment Falls till tre olika kategorier vid Texas Sounds International Country Music Awards där artister från 15 nationer tävlade. Sentiment Falls vann det eftertraktade Entertainers Of The Year-priset och även priset för Song of the Year.

2018 släppte de singlarna ”Good Thing” och ”Cross”. I juli 2018 nådde bandet ytterligare ett höjdpunkt när de tilldelades "Bästa bandet" på Seljord Country Festival, vilket inte bara gav dem äran utan också möjligheten att vara öppningsakt för headlining-artisten vid nämnda festival 2019. Nyligen tilldelades de "Best Country Act" i pop/rockgenren på Country-Sm

MEADOW CREEK

Meadow Creek gjorde stor succé 2019 och återkommer på folkets begäran i sommar med härlig country och snygg stämsång. 

Meadow Creek består av det äkta paret Linda och Peter Dahl från Degerfors och är en duo som skriver mestadels eget material i stilen singersongwriter /pop /country/americana. Deras debutalbum ”´Til death do us part” släpptes i december 2017. Linda är sångerska och låtskrivare som fick sitt första skivkontrakt som 17-åring då hon sjöng i tjejbandet ”Angel” . Några år senare fick bandet en superhit med låten ”Sommaren i city” som blivit en svensk sommarklassiker , och spelas frekvent på varje svensk radiostation. 
Peter är multiinstrumentalist/producent och låtskrivare som började som turnerande gitarrist redan som 11-åring. Som medlem i coverbandet ”Peckas Pack” har han avverkat de flesta av Sveriges partyscener. 1996 var paret Dahl med och startade upp en av Sveriges första ABBA tribute shower tillsammans med några vänner från Stockholm,  ” S.O.S – a tribute to ABBA” turnerade sedan flitigt i både Sverige och övriga Europa i hela 16 år! 
Kärleken till bluegrass och countrymusik växte sig dock starkare och Linda och Peter startade bandet ”Whisky & Dynamite” som blev väldigt populära på den svenska countryscenen.  De kallades skämtsamt ”bluegrassens Motörhead” . W & D spelade in och släppte 2 album under åren 2006-2009  och låg på radiolistor runt om i hela världen.


www.meadowcreekmusic.com​​​​​​​

DNA AND THE CELLARBOYS

DNA AND THE CELLARBOYS består av fyra glada killar som spelar sin egen musik som har influenser av country, hillbilly, rockabilly och rock'n roll. Låtarna är varierande med en hel del stomp och energi. Gemensamt mål i bandet är att ha det kul på scenen och givetvis göra publiken glad och få dem att inte sitta stilla.